Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiska i Fegensjön

Välkommen att fiska i vackra sjön Fegen! Fegensjön bjuder på härligt fiske för sportfiskaren. Sjön består av flera smala fjärdar, grunda vikar och stora djup. Med 17 olika fiskarter får du variation på fisket, allt från gös till storgädda nappar på kroken.

Läs mer:

  1. Fegens FVOlänk till annan webbplats

När kan jag fiska?

Toppsäsongen är vår och höst, särskilt för gädda, men här kan du fiska hela året. Fegensjön har tillträdesförbud på en del öar och uddar då vissa fåglar häckar på dessa platser bl.a. annat fiskgjuse och storlom. Förbudet gäller 1 april till 31 juli och skyltar sitter upp både från marksidan och sjösidan. Du får inte gå närmare strandkanten än 100 meter. Maxfart för båtar är under denna tid 5 knop

Vilka regler gäller?

Trolling och spinnfiske är de vanligaste metoderna. Utmed stränderna går det utmärkt att meta och flugfiska. Ett fiskekort berättigar till ett fiske med handredskap, max 2 spön samt högst 5 st angeldon. För att värna som fiskbeståndet får du ta upp max 3 st gäddor mellan 40 till 75 cm i längd.

Här hittar du lätt var du kan köpa ditt fiskekortöppnas i nytt fönster eller på www.ifiske.selänk till annan webbplats

Fiska i Fegenområdet

I Fegenområdet finns många sjöar och vattendrag av olika karaktär som inbjuder till stor variation av fiske. Här kan Du fiska både ädelfisk och fisk av naturligt bestånd. De vackra omgivningarna gör att du vill stanna längre och gärna återvänder. Många av områdena säljer fiskekort online. Aktuella priser och regler hittar ni hos respektive fiskevårdområde eller genom kontakt med vår turistinformation.

Hitta hit

  1. Uhlabovägen 1, Fegen


Relaterat