Se & Göra

Är du sugen på att utforska Fegenområdet ännu mer? Är du intresserad av att till exempel bada, rida eller paddla kanot? Här finns saker du kan hitta på i Fegenområdet!

 

Alvhaga Vildmark AB

Stugor, Bed & Breakfast. Aktivitetspaket. Hyr ut och även säljer båtar, kanadensare, kajaker, camping- och fiskeutrustning mm
Läs mer »

Backa Loge Café o STF Vandrarhem

Mitt i Fegenområdets vackra natur finner du Backa Loge vandrarhem och café. Vi erbjuder fridfullt boende i rustik miljö, god mat, inspirerande sommarmusikkvällar, festarrangemang och naturupplevelser.
Läs mer »

Broaryds bibliotek

Broaryds bibliotek är sedan 1987 ett integrerat folk- och skolbibliotek, beläget i Klockargårdsskolan i Broaryd. Biblioteket används även för andra kulturarrangemang såsom utställningar, film och teater.
Läs mer »

Burseryd bibliotek

Vill du finna nya kunskaper, byta åsikter, uppleva konst i en trygg och mysig miljö? Burseryds bibliotek är det självskrivna stället, ett forum för alla som längtar efter möten med det nya och okända.
Läs mer »

Burseryd och Sandviks hembygdsförening

Burseryds och Sandviks Hembygdsförening har två stycken Hembygdsgårdar. Vickelsbostugan och Rosendalsstugan. Vickelsbostugan har kaffeservering med våfflor söndagseftermiddagar under juli- augusti, kl 14.00-17.00. Vid Rosendalsstugan hålls varje år slåttergille på gammalt traditionellt sätt.
Läs mer »

Bynanders Motormuseum

Per Byander är lokalt känd som Ica-handlare men för oss är han en museiföreståndare. Motormuseet har 64 olika bilar och 160 motorcyklar. Det finns också ett fik.
Läs mer »

Fegenkioskens Kanoting & Fiskecenter

Invid sjökanten ligger en kiosk. Det är mer än bara en kiosk, de har dagligvaror, matservering, stugor, kanotuthyrning och minigolf.
Läs mer »

Fegens Bygdegård

När det händer, händer det här… Fegens bygdegårdsförening anordnar dans och musik event.
Läs mer »

Fegens fiskevårdsförening

I sjön Fegen kan du få napp av allt från gös till storgädda. Totalt finns 17 fiskarter i sjön. På vår hemsida http://fegenfiske.se hittar du information om oss och fisket i Fegen. Du kan givetvis också köpa fiskekort.
Läs mer »

FIA - Fegen Inspiration Area

Informationscentral för besökare i Fegenområdet. Du träffar oss dagligen hela sommaren i Fegen. Mobilnr: 0702984435 E-post: info@visitfegen.se
Läs mer »

Fishingguide

Torbjörn Bush erbjuder guidade trolling- och spinnfisketurer i olika sjöar. Tfn: 0371-50208, 0702-110 208
Läs mer »

Galleri Hörebo Gård

Ett unikt galleri i en restaurerad ladugård. Här presenteras verk skapade av konstnärer från alla delar av Sverige
Läs mer »

Gislaveds Industrimuseum

Museet, som ligger precis intill ån Nissan i Gislaved, rymmer många olika saker och ting som tillverkats i Gislaveds området genom tiderna. Det finns föremål från läderindustrier, glasbruk, gummifabriken, däcktillverkning och från plastindustrin.
Läs mer »

Glenns friluftsverksamhet (cykeluthyrning)

Nu finns det även cykeluthyrning i Fegen. Den ligger mittemot Ugglebo Wärdshus. För mer info kontakta via tel/mail +4670 519 78 28 glennljung@hotmail.com
Läs mer »

Gräne Gruva

Mellan sjöarna Holsjön och Lilla Hallången i västra delen av kommunen ligger Gräne gruva. Här bröts fältspat från slutet av 1800-talet som bl.a användes i porslinsindutrin. Driften upphörde 1930 men än i dag kan man se dagbrottet som ligger ett hundratal meter in i skogen från väg 154 mellan Holsjunga och Överlida.
Läs mer »

Hensjöbadet

Badplats med sandstrand som är omgiven av skog. Grillplats
Läs mer »

Hylténs industrimuseum

Ett besök på Hylténs industrimuseum är som att träda in i en metallfabrik, där tiden stått still i 60 år. Det mer än hundraåriga kraftverket ger belysning och kraft till axelledningarna. Dessa driver i sin tur ett 35-tal maskiner. Inga maskiner, verktyg eller utrustning har flyttats hit, utan verkstaden är intakt som metallindustrin var på 1930-talet.
Läs mer »

Högvads kanot & fiskeäventyr

Hyr kanot och paddla i en mysig liten å! Endast 15 km norr om Ullared.
Läs mer »

Hölseböke, Naturhälsogård och Vildmarkby

Välkommen till Hölseböke Naturhälsogård & Vildmarksby Mitt ute i den Halländska skogen vid en vacker sjö hittar ni oss, Hölseböke Naturhälsogård, med tillhörande SPA och vildmarksboendet, Bara Vara. Här råder stillhet och harmoni, långt borta från jäkt och stress.
Läs mer »

Hörsjöbadet

Hörsjöbadet i Smålandsstenar har en härlig badanläggning som är öppen sommartid. Här finns klättervägg, möjligheter till att hoppa från svikten eller bara ligga och njuta i gräset.
Läs mer »

Hörsjöbadets kanotuthyrning

Kantotturer på Nissan. Uthyrning av kanoter för dags- eller längre turer.
Läs mer »

Hörsjöns camping minigolf

Vid Hörsjöns fritidsområde finns en fin minigolfbana. Den är öppen från slutet av maj till slutet av augusti.
Läs mer »

Isaberg Arena

Isaberg arena är ett Mountainbike-center utanför Sportcentret i stugbyn i Isaberg. De har grävda XCbanor och pumptracks, samt hinderbana. I MTB-centret finns flera teknikbanor, SM-banan som utvecklar din MTB-kunskap och ger dig spännande utmaningar. För att cykla eller springa i Isaberg Arena behöver du lösa ett arenapass. Passet köper du i Sportcentret eller Receptionen. Har du hyrt MTB-cykeln hos oss ingår Arenapasset i hyran.
Läs mer »

Isaberg Moose Park

Isaberg Moose Park är en älgpark med utgångspunkt från djuren. Deras älghägn omfattar hela 6 hektar, vilket gör det möjligt för älgarna att själva skaffa föda. I bäckar finns porlande friskt vatten och i dammen kan älgarna ta sig ett bad. Isaberg Moose Park är dessutom lärorik - utmed stigen vid hägnet finns informationstavlor om de vilda djuren som lever i skogarna.
Läs mer »

Kaffeservering & Hantverksutställning i Sandvik

Varje dag under perioden 9 juli- 13 augusti serveras kaffe i sockensstugan i Sandvik kl 14.00-18.00. Det erbjuds hembakat till lågt pris. Dessutom har lokala slöjdare utställning och försäljning av sina hantverk, under samma period som serveringen är öppen.
Läs mer »

Kalvs Familjecamping

Vackert belägen camping vid Kalvsjöns norra strand med sandstrand och klippor. Vi hyr ut stugor, kanoter och roddbåtar om Ni vill ha äventyr.
Läs mer »

Klockaregården i Håcksvik

Unika väggmålningar! Håcksviks Hembygdsförening visar konstnären Sven Erlandssons målningar anno 1848.
Läs mer »

Kvarngården

Kvarngården är ett ekomuseum i Svenljunga kommun som är en gammal industri. Här kan du ta ett kliv tillbaka i tiden och se hur industrin fungerade. Trots namnet är det inte en kvarn som vattenhjulet driver i Kvarnagården. Remmarna sätter fart på sågverk, svarveri och stickehyvel. Här erbjuds även guidade turer.
Läs mer »

Påarps Gård - Fiskecamp med Ädelfiske

Vem skulle tro att man kan boka bord och äta en trerättersmeny mitt ute i skogen? Ja, här vill Du stanna, i gårdshotellets flärd, Bed & Breakfast, i stugor eller varför inte campa.
Läs mer »

Sandviks kyrka

Sandviks kyrka är en omtyckt bröllopskyrka. Gislavedsleden går förbi. Här finner du även en fin badplats nära kyrkan.
Läs mer »

Skeppshultcykeln AB

Nyss fyllt 100 år, och fortfarande nyfikna… häng med på fabriksvisning. Vi är stolta leverantörer till Sveriges Hov.
Läs mer »

Skälstorps krocketgolf

18-hålsbana i lantlig miljö som spelass på gräs med varierande hinder. Man spelar med maxslag/bana, individuellt eller par. Klubborna som används är tillverkade av björkskaft med nylonhuvud.
Läs mer »

Station Gunnarp - Konstateljé Bettan Svartholm

Välkommen till Gunnarp, här finns utställning med utomhusskulpturer, keramik, måleri, musik, grafik och betong. De har öppet året runt.
Läs mer »

Stilla Rum spa

Lugnt, lantligt & lyxigt... Stilla Rum är ett litet lantligt Spa i ett hus med anor från 1800-talet och omringat av vacker natur. Jag som driver Stilla Rum Spa heter Katharina Tolversson och min tanke med Stilla Rum är att bjuda på en annorlunda spaupplevelse. I det lilla formatet ute på landet, men ändå med en lyxig känsla där du kan njuta med alla dina sinnen. Här behöver man inte tränga ihop sig med andra spagäster utan istället har man hela Stilla Rum Spa för sig själv. Det blir ett mer personligt bemötande eftersom jag tar hand om hela er vistelse här på Stilla Rum
Läs mer »

T. Gustafssons Kanotcenter

Äventyret väntar! Kom till vår kanotcentral vid Kalvsjöns nordvästra sida. Kanotuthyrning med diverse tillbehör samt försäljning av lägerplatskort och fiskekort.
Läs mer »

Timmershult gamla lanthandel

En gammal lanthandel som startades år 1896, visas nu som lanthandelsmuseum.
Läs mer »

Ulfshed AB - Upplevelseskeramikverkstad

Välkommen till vårt café och present butik, som är en upplevelse i sig själv. Keramik tillverkning, kurser och rums uthyrning.
Läs mer »

Ullared Flädje Golfklubb

På Flädje möts du av en välskött och naturskön skogs- och hedbana mycket vackert belägen vid Ätrans dalgång, en naturupplevelse utöver det vanliga. Banan är omväxlande och tilltalar både elit- och medelgolfaren. Vi har trivsam caféteria där vi mellan kl. 11.00 och 14.00 även serverar lättare luncher, övrig tid finns goda mackor, fika mm . Endast 40 m från klubbhuset finns vår trevliga husbilsparkering med el. Platserna är på gräs och där finns även en fin grillplats. Hos oss får du uppleva gemytet, trivseln och den garanterat osnobbiga inställningen till golfen som folksport. Det är detta som vi stolt kallar för "Flädjeandan". När golfrundan är spelad tar du dig snabbt (15-20 min) till Ullared för shopping.
Läs mer »

Ulvanstorp tunnbrödsbod och B&B

Rustikt inrett bed and brekfast, tunnbrödsbakning i vedeldad ugn, konferens, mat och bad, vedeldad tunna och eller bastu. Hos oss kan man köpa fiskekort så prova fiskelyckan i någon av sjöarna runt Ulvanstorp. Det finns också möjlighet att hyra båt.
Läs mer »

Villstads Hembygdspark, Smålandsstenar

Villstad Hembygdspark är en av de äldsta hembygdsgårdarna i landet med sju ditflyttade byggnader.
Läs mer »

Vinbergs Golfklubb

Spännande, utmanande, vacker och välskött – så beskrivs kortfattat Vinbergs 18 hål, par 72. Banan, som är av hed-parkkaraktär, spelas i en omväxlande, bitvis helt betagande halländsk natur. På Vinberg finns också en slopad 9-håls Pay-and-Playbana av ovanligt hög kvalitet.
Läs mer »

Wismens Natur och Fiske

Ambjörns Lycka är en härlig 6 bädds stuga med altan och öppen spis vid Sjön Vismen, sjön har gott om abborre och gädda. Vi har även en fin cykel- och vandringsled strax intill gården.
Läs mer »

Äppelgården Café & musteri

Äppelgården är en gammal fruktträdgård på 10.000 kvm, belägen cirka 10 kilometer söder om Falkenberg. Här finns cirka 250 äppelträd av 25 olika sorters äpplen som vi förädlar till must, äppelcidervinäger, marmelader med mera. I vårt Trädgårdscafé serverar vi smörgåsar, våfflor och egna bakverk som äppelkaka med vaniljsås.
Läs mer »

Äsphults Skogstrivsel

Välkommen till Äsphults skogstrivsel.Vi erbjuder en miljövänlig vistelse med avkoppling och en genuin naturupplevelse i samklang med natur och djurliv. Vilket främjar den egna hållbara utvecklingen.
Läs mer »

Ätran Turism AB

En stor fritidsanläggning som är väl värd ett besök med ex. en tempererad utomhusbassäng, tennisbana, äventyrsbana, vandringsleder. Stugor, kanoter och fiskeutrustning uthyres.
Läs mer »

Örsjöbadet i Sandviken

Allmän badplats med tillgång till omklädningsrum och toalett. Långgrunt bad. Lekplats.
Läs mer »

Visste du att ...

... det finns sandiga stränder vid Finnanäs och Sandvik.

Kontaktinfo

FIA Fegen Inspiration Area

Uhlabovägen 1
311 52 Fegen

0702984435

 

Kontakta oss »

 

 

GPS
57.1059, 13.0316

 

Öppettider

Öppet från:
1 Juni- 31 Augusti
Alla dagar 10.00-18.00.sussextrugs-line1

Aktuellt

 

Karta

Här hittar du en karta i Fegenområdet. Som hjälper dig att hitta till olika platser i området. Dessutom kan den användas som kanotkarta

 

Läs mer »

 

 

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna runt sjön?

 

Läs mer »

 

 

sussextrugs-line1


FIA Fegen Inspiration Area
Uhlabovägen 1 311 52 Fegen


www.visitfegen.se