Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Håcksviks kyrka

Håcksvik kyrka är en träkyrka, från 1826. Denna kyrkan är en ersättnings kyrka från den dåvarande rödmålad kyrka från medeltiden.


Om Håcksviks kyrka

Håcksviks kyrka är från början från medeltiden men eftersom skicketblev sämre så byggde man en ny kyrka 1826. Den nuvarande kyrkan ersatte då den gamla kyrkan.

I kyrkan kan du återfinna saker från medeltiden, exempel dopfunten. I kyrkan har dom även två stycken altartavlor.

Under 1940-talet renoverades kyrkan 1940-talet och då hittades kvarlevor av en ung kvinna under golvet som var begravd runt 1600-talet. Ingen vet vem hon är men det finns en gammal sägen om bruden som bröt nacken på väg till sitt bröllop, vem vet det kanske är hon?

Mer omkring Håcksvik

I Håcksvik finns det fler kulturmål att besöka. Här hittar du bland annat, Kummeludden, Gammalsjö Kvarn och Kvarngården. I Håcksvik hittar du även Siggebergs loppis och en liten bit därifrån Påarps Gårdshotell. Området har en fantastisk natur. Här ligger Fegens naturreservat och det kryllar av vandrings- och cykelleder så som Ätradalsleden, Pilgrimsleden Kindaholm, Kindaholmsturen, Bondemilen och Gislavedsleden. Här finns det gott om vatten vilket också ger utmärkta fiskeupplevelser och möjlighet till att paddla kanot.

Hitta hit

  1. Klockargårdsvägen 2B, Håcksvik


Relaterat