Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Fiska i Kalvsjön

Kalvsjön med sitt unika insektsliv, sin fina fiskkvalitet och underbara omgivning, är kanske ett av Sveriges bästa (put and take) vatten. I sjön sätts årligen ut ett stort antal regnbågslaxar, samt att sjön hyser en självlekande öringsstam.

Länkar

  1. Kalvsjönlänk till annan webbplats

Mer om Kalvsjön

Runt sjön finns ett antal bryggor, inte för tätt placerade. Och där emellan utsökta vadarplatser, som ofta utnyttjas av våra kunniga flugfiskande besökare.

Här finns även en fin badplats.

Fiskekort

Sjön är öppen för fiske under perioden 15 maj till och med 30 september. För att fiska i sjön krävs ett fiskekort. Kortet är personligt och gäller endast för innehavaren. Barn under 12 år får fiska utan fiskekort, om målsman har ett giltigt fiskekort, och kvoten ej är uppfylld (max tre (3) fiskar per kort).

Fiskekort måste visas upp för kontroll, för klubbens fisketillsyningsman eller medlem i klubben. Fiskekort köps i stugan vid campingen, på sjöns västra sida.

Fiskekortet gäller under en dag från 06.00 till 24.00 och berättigar tre (3) fiskar. Fiske är endast tillåtet med spinn- eller flugspö från brygga eller längs strandkanten (vada är tillåtet).
Det är inte tillåtet att använda båt, kanot eller flytring ”Belly boat”. Endast ett spö per person får användas i taget.

Det är förbjudet att fiska med agnade krokar såsom: mask, maggot, deg, ost, pasta eller Bait, död eller levande betesfisk

Mer information om bete finns på skyltarna runt sjön.

Fiska i Fegenområdet

I Fegenområdet finns många sjöar och vattendrag av olika karaktär som inbjuder till stor variation av fiske. Här kan Du fiska både ädelfisk och fisk av naturligt bestånd. De vackra omgivningarna gör att du vill stanna längre och gärna återvänder. Många av områdena säljer fiskekort online. Aktuella priser och regler hittar ni hos respektive fiskevårdområde eller genom kontakt med vår turistinformation.

Hitta hit

  1. Koordinater: 57.222599, 13.061099

Relaterat