Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Sevärdheter

Gillar du kulturarv har du kommit rätt! Fegenområdet är en historisk gränsbygd mellan Danmark och Sverige och gömda kulturskatter hittar du runt om i naturen.


Sevärdheter

Gammalsjö kvarn

Idag flyter den lilla Kvarntorpån stilla fram mellan björk och gran. En gång drev åns flöde runt det stora kvarnhjulet. Kraft som överfördes till kvarnstenarna som i sin malande rundgång krossade sädeskorn till mjöl emellan sig.
Sevärdheter

Klockaregården

I en sal på övervåningen i Klockaregården hittar du unika bonadsmålningar. Den kände bonadsmålaren Sven Erlandsson målade år 1848 trettiotre bibliska motiv på papper, som han klistrat på väggarna i salen.
Sevärdheter

Fegens Kapell

I Fegen hittar ni det vackra kapellet med fantastisk utsikt över Fegensjön.
Sevärdheter

Håcksviks kyrka

Håcksvik kyrka är en träkyrka, från 1826. Denna kyrkan är en ersättnings kyrka från den dåvarande rödmålad kyrka från medeltiden.
Sevärdheter

Gunnarps kyrka

Gunnarps kyrka är en av mycket få träkyrkor i Halland, byggd på 1750-talet, dekorerad med vackra målningar och en unik dopfunt från tidigt medeltid.
Sevärdheter

Mårdaklevs kyrka

I minst 800 år har det funnits en kyrka på kullen mot Ätran. 1688 byttes kyrkan ut första gången, den höll då till mitten av 1800-talet då man byggde den som står kvar idag. 1875-1876 var den kyrkan färdig och innehöll då spår från de tidigare kyrkorna men nyare inslag i form av en altartavla med ram och predikstol tillverkade av Sven Nilsson Morin.
Sevärdheter

Sandviks kyrka

Med naturskön utsikt över sjön Fegen, ligger den mytomspunna kyrkan i Sandvik.
Sevärdheter

Östra Frölundas kyrka

På platsen där Östra Frölundas Kyrka idag står har det funnits en kyrka sedan medeltiden. Den nuvarande kyrkan byggdes 1826 och självklart följde altaruppsatsen och predikstolen, byggd av Sven Nilsson Morin, med från den gamla kyrkan.
Sevärdheter

Kalvs kyrka

Sedan 1671 har det funnits en kyrka i Kalv. Från början var det en träkyrka som ersattes under 1800-talet och efter en brand 1896 börjades bygget av den nuvarande kyrkan. Invigningen skedde 1900 och innehåller arv från de tidigare kyrkorna i form av en dopfunt och välbevarade träskulpturer.
Sevärdheter

Kindahus

På en udde i Ätran finns ruinerna efter Kinnahus eller Kindahus som den också kallas, en försvarsborg som omnämns redan i den medeltida Erikskrönikan. Välkommen till denna fästningsruin från 1300-talet.  
Sevärdheter

Kvarnagården

Välkommen att besöka Kvarngården strax utanför Håcksvik. Här på Kvarngården producerade bröderna Mårthensson i början av 1900-talet möbler.
Sevärdheter

Kummeludden

Vacker natur vid järnåldersgravfält i bokskog. Hämta andan och finn ro på denna vackra plats som ligger i naturreservatet Fegen. Här kan du njuta av vacker natur och uppleva historien.