Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Östra Frölundas kyrka

På platsen där Östra Frölundas Kyrka idag står har det funnits en kyrka sedan medeltiden. Den nuvarande kyrkan byggdes 1826 och självklart följde altaruppsatsen och predikstolen, byggd av Sven Nilsson Morin, med från den gamla kyrkan.


Om Östra Frölundas kyrka

Vid Ätrans västra strand ligger Östra Frölundas kyrka. Platsen var hem för en kyrka redan på medeltiden och den nya kyrkan uppfördes 1826 av byggmästare Per Eriksson då föregångaren hade rivts året innan.

I den gamla kyrkan hade Sven Nilsson Morin utfört arbetet med altaruppsats och predikstol och dessa följde naturligtvis med till den nya kyrkan. Johannes Andersson, "Mjöbäckssnidaren", som då var lärling omarbetade verken. Predikstolens medaljonger föreställer Gustav Vasa och Martin Luther.

Einar Forseth skapade takmålningen i koret i samband med att kyrkan renoverades på 1930. Den senaste renoveringen skedde 2005.

Här kan du ta en virtuell promenadlänk till annan webbplats.

Mer omkring Östra Frölunda

Området kring Östra Frölunda är rikt på kulturella och historiska platser. Här hittar du exempelvis Kinnahus och förläggargården Lerbäcksbyn som också erbjuder boende. I området går vandringsleden Pilgrimsleden Kindaholm och du får inte missa att besöka kaffestugan Ulfshed. Östra Frölunda är en del av området Trivselbygdenlänk till annan webbplats som erbjuder flera sevärdheter och aktiviteter.

Hitta hit

  1. Falkenbergsvägen 17, Östra Frölunda


Relaterat