Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Bra att veta

Visste du att Fegen sommartid har en egen turistinformation? Eller att du gärna får låna flytväst gratis från Räddningstjänsten?Oavsett om du planerar att åka till Fegenområdet eller redan är här så kan det vara bra med lite praktisk information. Den hittar du här.


Broschyrer

På visitfegen.se hittar du det mesta och det bästa om Fegen med omnejd. Men ibland kan det vara skönt att ha en karta eller broschyr i handen. Då är du välkommen in på Turistinformation i Fegen eller ring oss så skickar vi dem till dig. När vi inte har öppet kan du se alla våra broschyrer digitalt som pdf.

Falkenbergs Turistinformation

OBS! Sedan 3/11 gäller skärpta allmänna råd i Halland för att stoppa den snabba smittspridningen av covid-19. Till följd av råden gör nu Falkenbergs kommun en rad anpassningar av sin verksamhet. Från och med 5/11 håller turistinformationen stängt för fysiska besök. Men det går bra att maila eller ringa.
Övriga aktiviteter

Svenljunga Turistinformation

I Svenljunga tätort, där ån Ätran flyter förbi, ligger Svenljunga turistinformation, precis vid vårt vackra torg. Turistinformation ligger i anslutning till vårt bibliotek.

Gislaved Turistinformation

I de småländska skogarna finns det kultur- och naturupplevelser som väntar på att utforskas av dig. Vill du veta var du kan bo, äta och göra? Fråga oss på turistinformationen så hjälper vi dig!

Om olyckan är framme

Ibland har man otur och blir sjuk eller skadar sig när man är på resande fot. Här hittar du information om var du ska vända dig om olyckan är framme när du är i Fegenområdet.

Tips för friluftsliv

Här har vi samlat lite tips till dig som ska ut i skog och mark eller ut på sjön. Så sitt lugnt i båten och glöm inte flytvästen.
Sova över

Allemansrätten

I Sverige får alla vara i naturen, även i områden som någon annan äger. Detta kallas allemansrätt. Det är en rättighet som också innebär ett ansvar. Vi kan sammanfatta det med att inte störa, inte förstöra.