Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Hemma på Klev

Vid den slingrande ån Ätran, mitt i Ätradalsgången, hittar du verksamheten Hemma på Klev.
Här bor och äter du i kulturhistorisk miljö nära naturen. Filosofin är närproducerat, svenskt och gärna ekologiskt. Lunch och middag går bra att förboka och maten lagas från grunden. Under sommaren är gårdens kafé öppet och ljumma sommarkvällar erbjuds skönt häng intill trädgårdsköket.


Hemma på Klev
- Sov, ät, konferera i 1700-tals miljö

Sommaren 2020 öppnar Åsa och Janne Slobodnik verksamheten Hemma på Klev vid anrika Klevs Gästgiveri. Paret förälskade sig i platsen och lämnade Västerås för att driva bed and breakfast med den lokala maten i fokus. En naturlig råvara är lamm då parets gästrikefår fått följa med i flytten.

I flygelbyggnaden från 1700-talet finns fyra personligt inredda rum med breda golvtiljor och rejäla timmerväggar. Frukost och cykel ingår.

Sommartid håller kaféet öppet. Här serveras glass och hembakt i de charmiga rummen och ute i trädgården dit också kopplade hundar är välkomna. I säsong finns styckdetaljer av lamm samt honung från Klevs trädgårdsbin att köpa.

Klevs är en bra plats för möten. Vår och höst finns möjlighet att boka konferens eller kalas i gästgiveriets matsal som rymmer 30 personer samt i flygelbyggnadens mer rustika utskänkningslokal med plats för 20 personer. Här värmer den öppna spisen kyliga dagar.

En gästgivaregård med anor

Ätradalsleden har alltid varit en naturlig farled mellan kust och inland och här fick Klevs Gästgiveri en
naturlig plats. I det vackra naturreservatet kan du promenera och beundra utsikten från Klevaberg. Vid sidan av gästgiveriet finns den bevarade lanthandeln och Mårdaklevs hembygdsmuseum.

Hitta hit

  1. Klevs Gästgiveri, Klevsgatan, Mårdaklev

Relaterat