Cykla

Vill du uppleva naturen från cykeln? Följ de vackra landsvägarna eller välj någon av de natursköna rundor som finns runt om Fegenområdet. På denna sida har vi samlat tips på cykelleder som går i och genom Fegenområdet.


Cykla

Hyr cykel

Vill du ge dig ut på cykeläventyr men saknar cykel? Inga problem, här hittar du till närmaste cykeluthyrare
Cykla

Kindaholmsturen

Kindaholmsturen som erbjuder många kulturella besöksmål längs vägen. Du cyklar blandat på grusvägar och asfaltsvägar. Området är relativt platt. Längst söderut når du Fegens naturreservat som har ett rikt fågelliv. Sista etappen från Mårdaklevs kyrka följer du Ätran i blandad natur och odlingslandskap tills du når Östra Frölunda igen.
Cykla

Ätradalsleden

Upplev öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar från cykelsadeln. Ätradalsleden slingar sig mellan Falkenberg och Falköping och är totalt 200 km. Större delen av sträckan går på bilfri banvall och resterande del följer landsväg som bjuder både på vacker natur och intressanta stopp.
Cykla

Ätranbaneleden

Ätranbaneleden är en lättcyklad led som sträcker sig mellan Ullared och Fegen och passar hela familjen. Den följer de gamla banvallarna och utmed leden lär du dig mer om områdets natur, kultur och historia.