Gislavedsleden

En vandring på Gislavedsleden innebär fantastiska naturupplevelser och fascinerande kulturmiljöer.


Stig i skogen vid sjö

Gislavedsleden

Via Gislavedsleden som är 10 mil lång får du uppleva det småländska landskapet på nära håll. En vandring på Gislavedsleden innebär fantastiska naturupplevelser med djupa rogivande skogar, förtrollande vackra sjöar, hänförande utsikter, sitt rika djurliv med bland annat älgar och rådjur, lingon och röda stugor med vita knutar och kohagar. Leden sträcker sig från Isaberg i norr till Fegen i söder och går genom två naturreservat och flera fascinerande kulturmiljöer.

Gislavedsleden är en del av den större Smålandsleden, vilken utgör ett ledsystem av vandringsleder för den som vill vandra riktigt långt. I söder ansluter leden till Hallandsleden och i norr till Höglandsleden via Järnbärarleden. Du kan välja att vandra och leva vildmarksliv eller vandra mellan pittoreska boenden.

Vandra och lev vildmarksliv

Vill du leva vildmarksliv och sova ute i det fria finns det sju lägerplatser med vindskydd och eldstad längs med Gislavedsleden. Du kan välja att vandra hela leden som är cirka 10 mil och tar mellan 4 - 6 dagar eller endast en del av leden. I etappindelningen nedan kan du se avståndet mellan de olika lägerplatserna.

Fegen - Grävlingabackarna 12 km , Grävlingabackarna - Boberg 15 km, Boberg - Leabo sand 14 km, Leabo sand - Mjösundet 12 km, Mjösundet - Hägnalian 17 km, Hägnalian - Isaberg 14 km.

Vandra mellan pittoreska boenden

Att vandra mellan boenden är ett bekvämt äventyr, då du slipper bära tältutrustning och kan gå med lätta steg om dagarna. Det finns en olika alternativ för dig som gillar att övernatta under tak. Längs med Gislavedsleden finns flera personliga och genuina boendemöjligheter.

Fegen - Kätabo ca 20 km, Kätabo - Arnåsholm/Hällabäck,Arnåshom/Hällabäck - Näs ca 20 km, Näs - Isaberg ca 20 km.

Klicka här för att ta dig till Smålandsledens webbapp.

Hitta hit

Sandvik, Burseryd

I Sandvik går Gislavedsleden förbi.

Relaterat