Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Bra att veta

Visste du att Fegen sommartid har en egen turistinformation? Eller att du gärna får låna flytväst gratis från Räddningstjänsten?Oavsett om du planerar att åka till Fegenområdet eller redan är här så kan det vara bra med lite praktisk information. Den hittar du här.


Falkenbergs Turistinformation

OBS! Nya öppettider från och med 6 september!
Övriga aktiviteter

Svenljunga Infopoint

I Svenljunga tätort, där ån Ätran flyter förbi, ligger Svenljunga turistinformation, precis vid vårt vackra torg. Turistinformation ligger i anslutning till vårt bibliotek.

Gislaved Turistinformation

I de småländska skogarna finns det kultur- och naturupplevelser som väntar på att utforskas av dig. Vill du veta var du kan bo, äta och göra? Fråga oss på turistinformationen så hjälper vi dig!

Om olyckan är framme

Ibland har man otur och blir sjuk eller skadar sig när man är på resande fot. Här hittar du information om var du ska vända dig om olyckan är framme när du är i Fegenområdet.

Turistinformationen på Gekås Ullared

Är du på shoppingrunda inne i varuhuset Gekås Ullared? Titta då förbi den nya turistinformationen på restaurang-planet så ger vi dig tips på upplevelser i Halland som du inte får missa.

Tips för friluftsliv

Här har vi samlat lite tips till dig som ska ut i skog och mark eller ut på sjön. Så sitt lugnt i båten och glöm inte flytvästen.
Sova över

Allemansrätten

I Sverige får alla vara i naturen, även i områden som någon annan äger. Detta kallas allemansrätt. Det är en rättighet som också innebär ett ansvar. Vi kan sammanfatta det med att inte störa, inte förstöra.

Om Fegen Inspiration Area

Fegen Inspiration Area, även kallat FIA, är ett samarbete mellan Gislaved , Svenljunga och Falkenbergs kommun . Samverkan startade som ett gemensamt Interregprojekt. Fegenområdet pekades ut som ett attraktivt område med utvecklingspotential inom besöksnäringen. FIA arbetar för att utveckla området till en långsiktig hållbar destination. Samverkan består av att informera besökare om området och utveckla vandringsleder, kanotleder samt entreprenörskapet i området.

För dig som företagare i Fegen området

Nedan hittar du information som kan vara bra för dig som driver företag i Fegen området att känna till.

Information Covid-19

Vi är måna om att du hittar rätt information när det gäller hur Coronaviruset Covid-19 påverkar Fegen området. Läs mer här (uppdaterad 2021-03-01):