Ekomuseum nedre Ätradalen

Ekomuseum Nedre Ätradalen är en samling av platser där du kan uppleva både stora och små historiska miljöer längs med Ätrans vackra dalgång. Kombinera en härlig utflykt med en fascinerande resa tillbaka i tiden.


Gammal kulturmiljö.

Allas vår historia

Det finns platser som har något värdefullt att berätta – om man väljer att stanna och lyssna. Vad viskar de om? Vilka historier ryms i tingen och miljöerna? Vilka är de som levt på platsen i århundraden innan du ens var född, och hur var livet för dem?

Vad är ett ekomuseum?

Ett ekomuseum vill visa samspelet mellan ett äldre samhälles arbetsliv och arbetsmiljö och landskapet som de verkat i. Tonvikten ligger på natur och kultur och visar bygden, landskapet, dess naturresurser och framförallt människan som skapat sig en tillvaro där.

Från forntid till nutid

Ekomuseet Nedre Ätradalen består av cirka 80 olika platser att besöka, i ett område som sträcker sig längs med Ätrans dalgång genom Hallands inland. I vacker miljö kan du besöka allt från fornlämningar till moderna företag. Besöksmålen är väl skyltade med svartavita skyltar. För vägbeskrivningar, öppettider och mer information besök ekomuseum.comRelaterat