Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Paddla

Fegen är ett populärt besöksmål för paddlare. Här kan du njuta av lugn och stillhet i ett vackert landskap. Stanna till vid en lägerplats, bada och fiska och var ett med naturen.

Fegensjön - stor och vacker

Att stilla glida ut med kanoten från stranden ger en härlig känsla av frihet. Kanske vill du paddla i flera dagar eller så nöjer du dig med en dagstur. Sjön är stor och djup och känd för den sällsynta vårlekande siklöjan. Gädda, abborre, gös, lake och ål nappar också här.

Du kan få se älg och rådjur bland snåren och fiskgjuse och storlom nere vid vattenbrynet eller över sjön. Ungefär mitt i sjöns nedre del möts de tre landskapen Halland, Småland och Västergötland.


Paddla

Hyr kanot

Paddla

Paddelleder

Har du redan testat på att paddla i Fegensjön och är redo för ett större äventyr? Här kan du få inspiration för din nästa paddeltur.
Paddla

Lägerplatser

I naturområdet Fegen har du möjlighet att sova under bar himmel. Här finns det flera lägerplatser iordningställda med grillplatser och toaletter. Här kan du övernatta när du vandrar, cyklar eller paddlar kanot.
Paddla

Lägerkuponger

Du vet väl att du behöver köpa en lägerkupong om du ska övernatta på en av de fina lägerplatserna kring Fegenområdet? Pengarna går till service och skötsel av våra lägerplatser så vi kan fortsätta erbjuda fri ved, tillgång till toalett och ordningställda grillplatser. Priset för lägerkupongerna är 60 kr/natt för vuxna och 30 kr/natt för barn upp till 16 år. Lägerkuponger kan du köpa online eller hos våra återförsäljare som finns listade på denna sidan.