Kalvs skolhus

Skolhuset hittar du i det lilla samhället Kalv som är beläget i södra Västergötland. Här finns många möjligheter till friluftsliv då skolhuset ligger precis bredvid Kalvsjön som har en mycket fin badplats, fiskemöjligheter samt vacker skog att promenera i.


Om Kalvs Skolhus

Skolhuset är ombyggt från skola till vandrarhem/kursgård och är i två plan. Rummen, som är fördelade på båda våningsplanen, är ljusa och trivsamma med stora fönster. Det finns åtta sovrum med plats för 2-5 personer/rum i våningssängar, dvs totalt 36 sängplatser.

I skolhuset finns ett fullt utrustat kök och matsal, en skolsal/konferenslokal, allrum med tv, soffgrupp och biljardbord. I huset finns också en liten gymnastiksal där man kan spela t. ex. bordtennis, innebandy eller teater. Utomhus finns det stora asfalts- och gräsytor, trädgårdsmöbler och grillar. Det finns också en liten fotbollsplan med mål. Här finns även tillgång till fritt Wifi.

Ställplats för husbil

På skolgården hittar du 8 stycken ställplatser med el. Dusch och toalett finns att tillgå i skolbyggnaden.

Boende med många möjligheter i storslagen natur

Här är alla välkomna; privatpersoner, familjer, företag, föreningar, skolklasser, konfirmandgrupper med flera.

Kalvs skolhus erbjuder olika paketeringar med boende. Läs mer på deras hemsida: www.kalvsskolhus.se Länk till annan webbplats.

Från skolhuset är det gångavstånd till en liten livsmedelsbutik.
Skolhuset passar väldigt bra för olika gruppaktiviteter då man har bevarat en skolsal och gymnastiksal. Här finns också möjlighet att abonnera hela huset för större sällskap eller fest.

Nära till mycket

Kalvs skolhus ligger i ostörd natur men ändå är det nära till mycket, vilket gör platsen utmärkt som utgångspunkt för dagsutflykter.
Ullared med Ge-Kås ligger endast 30 min bort – 33km. Göteborg – 100km, Borås – 66km, Halmstad – 78km och Växjö - 140km

Hitta hit

  1. Kyrkbyn Kalv, Kalv


Relaterat