Kalvs skolhus

Skolhuset hittar du i det lilla samhället Kalv som är beläget i södra Västergötland. Här finns många möjligheter till friluftsliv då skolhuset ligger precis bredvid Kalvsjön som har en mycket fin badplats, fiskemöjligheter samt vacker skog att promenera i.


Om Kalvs Skolhus

Skolhuset är ombyggt från skola till vandrarhem/kursgård och är i två plan. Rummen, som är fördelade på båda våningsplanen, är ljusa och trivsamma med stora fönster. Det finns åtta sovrum med plats för 2-5 personer/rum i våningssängar, dvs totalt 36 sängplatser.

I skolhuset finns ett fullt utrustat kök och matsal, en skolsal/konferenslokal, allrum med tv, soffgrupp och biljardbord. I huset finns också en liten gymnastiksal där man kan spela t. ex. bordtennis, innebandy eller teater. Utomhus finns det stora asfalts- och gräsytor, trädgårdsmöbler och grillar. I ena delen av trädgården hittar du skolhusets två glampingtält och på skolgården finns plats för husbilar. Det finns också en liten fotbollsplan med mål. Här finns även tillgång till fritt Wifi.

Boende med många möjligheter i storslagen natur

Här är alla välkomna; privatpersoner, familjer, företag, föreningar, skolklasser, konfirmandgrupper med flera. Kalvs skolhus erbjuder olika paketeringar med boende. Läs mer på deras hemsida: www.kalvsskolhus.se.

Från skolhuset är det gångavstånd till en liten livsmedelsbutik. Skolhuset passar väldigt bra för olika gruppaktiviteter då man har bevarat en skolsal och gymnastiksal. Här finns också möjlighet att abonnera hela huset för större sällskap eller fest.

Glampingtält

Glamping & ställplats

På skolgården finns det åtta stycken ställplatser med el, dushar och toaletter finns att tillgå i skolan. I en skogsdunge i skolträdgården kan ni boka skolans lyxiga glamping tält. Tälten är utrustade med sköna dubbelsängar, sittmöbler, kylskåp, husgeråd, grill, utemöbler och mysbelysning. Sängarna står färdigbäddade, handduk och slutstädning ingår. Varje tält har plats för två vuxna eller två vuxna och två barn i extrasängar (luftmadrasser). I skolhusets källare hittar ni dusch/WC och diskbänk med varmvatten finns utomhus.

Nära till mycket

Kalvs skolhus ligger i ostörd natur men ändå är det nära till mycket, vilket gör platsen utmärkt som utgångspunkt för dagsutflykter.
Ullared med Ge-Kås ligger endast 30 min bort – 33km. Göteborg – 100km, Borås – 66km, Halmstad – 78km och Växjö - 140km

Hitta hit

Kyrkbyn Kalv, Kalv


Relaterat