Caféer

Fika vid Fegens strandkant eller var med och baka själv. Fiken runt om i Fegen serverar mestadels hembakta delikatesser.


Äta

AVE Kultur

Välkommen till hantverksbageriet som ligger i Fridhemsberg strax utanför Ullared. Här bakas surdegsbröd på kulturspannmål, bullar efter säsong och andra goda ätbara saker. Ave Kultur bakar allt från grunden och tror på ledorden; hållbarhet, hantverk och ekologi. De vill kunna erbjuda alla ett gott, näringsrikt och hållbart bröd. Ta er en sväng förbi bageriet så berättar de mer.
Sova över

Backa Loge

På Backa Loge råder lugnet. Beläget precis vid Fegensjön har du nära till natur och friluftsliv. Sommartid finns här också ett mysigt café.
Äta

Egnared

Välkommen till Magiska Egnared! Föreställ dig en plats där tystnad och stillhet råder, omsluten av en vacker trädgård. Här, på Egnared, finner du en oas av lugn och skönhet som berikar både kropp och själ.

Kärrhults gård

Välkommen till Kärrhults gårds besöksträdgård och trädgårdscafé. Här kan du njuta av hembakat och närodlat fika i blomstrande miljö.
Sova över

Parksäters B&B och café

I Håcksvik hittar du Parksäters Bed & Breakfast. Här kan du förutom av boendet njuta av holländska pannkakor i boendets mindre café.
Äta

Sommarcafé Sockenstugan

På en udde i sjön Fegen ligger Sandviks kyrka i naturskön omgivning. Alldeles intill ligger Sockenstugan, där det inbjuds till café med hembakat kaffebröd; allt kärleksfullt ordnat av ideella krafter. Hantverk från bygden är till salu då caféet är öppet.