Sevärdheter

Gillar du kulturarv har du kommit rätt! Fegenområdet är en historisk gränsbygd mellan Danmark och Sverige och gömda kulturskatter hittar du runt om i naturen.


Sevärdheter

Gammalsjö kvarn

Idag flyter den lilla Kvarntorpån stilla fram mellan björk och gran. En gång drev åns flöde runt det stora kvarnhjulet. Kraft som överfördes till kvarnstenarna som i sin malande rundgång krossade sädeskorn till mjöl emellan sig.
Sevärdheter

Klockaregården

I en sal på övervåningen i Klockaregården hittar du unika bonadsmålningar. Den kände bonadsmålaren Sven Erlandsson målade år 1848 trettiotre bibliska motiv på papper, som han klistrat på väggarna i salen.
Sevärdheter

Gräne Gruva

En bit in i skogen från väg 154 i de västsvenska skogarna i Svenljunga kommun ligger Gräne Gruva, en fältspadsgruva från 1800-talet.
Sevärdheter

Fegens Kapell

I Fegen hittar ni det vackra kapellet med fantastisk utsikt över Fegensjön.
Sevärdheter

Håcksviks kyrka

Håcksviks kyrka är från början från medeltiden men eftersom skicket blev sämre så byggde man en ny kyrka 1826. Den nya kyrkan blev av trä i nyklassisk stil och ersatte den dåvarande rödmålade, spånklädda kyrkan som var sockenkyrka redan under katolsk tid.
Sevärdheter

Gunnarps kyrka

Gunnarps kyrka är en av mycket få träkyrkor i Halland, byggd på 1750-talet, dekorerad med vackra målningar och en unik dopfunt från tidigt medeltid.
Sevärdheter

Mårdaklev kyrka

I minst 800 år har det det stått en kyrka här, på kullen mot Ätran. År 1688 byttes kyrkan ut första gången, den stod till mitten av 1800-talet då man byggde den som står kvar idag.
Sevärdheter

Sandviks kyrka

Med naturskön utsikt över sjön Fegen, ligger den mytomspunna kyrkan i Sandvik.
Sevärdheter

Östra Frölundas kyrka

På platsen där Östra Frölundas Kyrka idag står har det funnits en kyrka sedan medeltiden. Kyrkan är en utav fyra kyrkor i Kindaholms församling.
Sevärdheter

Kalvs kyrka

Sedan 1671 har det funnits en kyrka i Kalv. Från början var det en träkyrka som ersattes under 1800-talet och efter en brand 1896 börjades bygget av den nuvarande kyrkan.
Sevärdheter

Kindahus

På en udde i Ätran finns ruinerna efter Kinnahus eller Kindahus som den också kallas, en försvarsborg som omnämns redan i den medeltida Erikskrönikan. Välkommen till denna fästningsruin från 1300-talet.  
Sevärdheter

Kvarnagården

Välkommen att besöka Kvarngården strax utanför Håcksvik. Här på Kvarnagården producerade bröderna Mårthensson möbler i början av 1900-talet.
Sevärdheter

Kummeludden

Vacker natur vid järnåldersgravfält i bokskog. Hämta andan och finn ro på denna vackra plats som ligger i naturreservatet Fegen. Här kan du njuta av vacker natur och uppleva historien.