Lägerplatser

Att bo på en lägerplats mitt i skogen, intill en sjö och laga mat över öppen eld. Att andas friskluft och endas höra ljudet från sjön eller skogen är något av det bästa och mest avkopplande för många.

Tänk på att du behöver en lägerkupong när du ska övernatta. Här hittar du information om hur och var du kan köpa våra lägerkuponger.


Lägerplatser

Backa Norra

På en udde på Fegen sjöns västra strand hittar du lägerplatsen Backa södra. Denna lägerplats ligger ett stenkast från Lägerplatsen Backa norra.
Lägerplatser

Backa Söder

På den norra delen av udden vid Backa ligger denna skyddade lägerplats. Här från Fegens västra kant kan du njuta av soluppgången från öster.
Lägerplatser

Boberg

Omgiven av skog ligger lägerplatsen Boberg i en glänta på den östra sidan av Fegensjön. För att komma till lägerplatsen fortsätter du hundra meter in i skogen till en grönyta med ett vindskydd.
Lägerplatser

Boda

Lägerplatsen Boda är den sydligaste lägerplatsen vid Ätran. Den ligger naturskönt och lummigt vid åns kant. Stanna till på din färd söderut mot Falkenberg.
Lägerplatser

Bökenäs

Mitt i Kalvsjön hittar du Bökenäs lägerplats. Lägerplatsen ligger placerad på sjöns östra sida där du kan njuta av en solnedgång.
Lägerplatser

Gravön

Kanske den vackraste lägerplatsen av alla om vi lyssnar på vår lägersystemets tillsyningsmans åsikt och vi är berädda att hålla med! Placeringen, mitten av Fegen sjöns östra strand gör att den lätt att nå.
Lägerplatser

Grävlingabacken

På den östra stranden av sjön stiger du i land rakt på lägerplatsen Grävlingabacken, som ligger i Fegens naturreservat. Här har du en fantastisk utsikt över sjön och närliggande öar.
Lägerplatser

Götshult

I sundet mellan Kalvsjön och Svansjöarna hittar du lägerplatsen och lyftet Götshult. En perfekt plats att stanna till på.
Lägerplatser

Karsbo

Från norra delen av Kalvsjön rinner Lillån norrut. Cirka 5,5 kilometer upp i ån ligger Karsbo lägerplats på åns östra sida.
Lägerplatser

Lommaholmen

På en udde på Kalvsjöns östra strand hittar ni den populära lägerplatsen Lommaholmen. Här kan ni njuta av solnedgången och sköna bad.
Lägerplatser

Mårdaklev

På Ätrans östra kant precis i anslutning till samhället Mårdaklev hittar ni denna lägerplats som även är populär för fiskare.
Lägerplatser

Ramsäng

Behöver du en paus efter en dag på sjön, varför inte stanna till vid vackra Ramsäng? Denna lägerplats på västra sidan av sjön är en perfekt paddlingsdestination för nybörjare och den nås endast från vattnet. Här finns även en strand där det är lite lugnare. Perfekt plats för att tälta och grilla. Två nya vindskydd finns på platsen, ett traditionellt och ett designritat.
Lägerplatser

Skåpanäs

Vid kraftstationen Skåpanäs hittar du lägerplatsen med samma namn. Lägerplatsen ligger längs Ätrans västra strand och passar bra att stanna till på för en fikapaus innan kommande lyft.
Lägerplatser

Östra Frölunda

Lägersystemets nordligaste lägerplats är Östra Frölunda. Lägerplatsen ligger inte långt ifrån byn med samma namn. Ibland kallas även lägerplatsen Mölneby som är namnet på gården vars mark denna lägerplats ligger på.