Naturen

Naturen är Fegenområdets viktigaste tillgång och större delen av området ligger i ett naturreservat. Det är viktigt att tänka på att det finns flera saker att tänka på när du ger dig ut i naturen och ta dig gärna en stund att läsa igenom allemansrätten.


Sevärdheter

Fegens Naturreservat

Det vackra sjölandskapet ligger som en pärla i Falkenbergs inland. Naturreservatet Fegen är en del av ett större naturvårdsområde som delas av tre län.
Äta

Klevs kultur- och naturreservat

Klevs naturreservat ligger i Sjuhäradsbygden drygt en timma från Göteborg. Här hittar du gamla Klevs Gästgiveri som har anor från 1650-talet. Här hittar du även Klevs hembygdsgård, naturområdet med vandringsstigen upp till utkiksplatsen Klevaberg.
Sova över

Regler i naturen

I Fegenområdet, som till stor del är ett naturreservat, finns det särkilda regler som måste följas när ni besöker området. Detta för att skydda det värdefulla natur- och djurliv som finns här. På denna sida hittar du information om vad du måste tänka på.

Tips för friluftsliv

Här har vi samlat lite tips till dig som ska ut i skog och mark eller ut på sjön. Så sitt lugnt i båten och glöm inte flytvästen.