Fiska i Kalvsjön

Kalvsjön ligger väster om Fegen sjön och är sammanlänkat med Svansjöarna som ingår i samma fiskevårdsområde.


Om Kalvsjön

Kalvsjön är en utav Svenljunga kommuns största sjöar och är en populär fiskesjö. Fiskeområdet består förutom av Kalvsjön av sjöarna Röasjön, del av Lillån, Fursjön, norra och södra Svansjöarna som är länken till Fegensjön.

Fiskekort & Regler

Priserna för att fiska i Kalvs fiskevårdsområdet är: 50 kr/dag, 150 kr/vecka, 400 kr/år. Barn till och med 14 år fiskar gratis. Minimilängden på gös är 45 cm och du får ta upp max 3 gösar per dag och person. Fiskekort köper du av Kalvs Skolhus, Kalvs familjecamping eller från Handlarn i Kalv.

Mer omkring Kalv

I Kalv hittar du vid Kalvsjön en mysig badplats. Här finns också ett vandrarhem, Kalvs Skolhus och under säsong har Kalvs familjecamping öppet där du kan hyra båt. I Kalv hittar du även en lanthandel.

Fiska i Fegenområdet

I Fegenområdet finns många sjöar och vattendrag av olika karaktär som inbjuder till stor variation av fiske. Här kan Du fiska både ädelfisk och fisk av naturligt bestånd. De vackra omgivningarna gör att du vill stanna längre och gärna återvänder. Många av områdena säljer fiskekort online. Aktuella priser och regler hittar ni hos respektive fiskevårdområde eller genom kontakt med vår turistinformation.

Hitta hit

Koordinater: 57.222599, 13.061099

Relaterat