Hemma på Klev

Hemma på Klev är ett lantligt boende med kvällsrestaurang vackert beläget i byn Mårdaklev vid den slingrande ån Ätran. Njut av närproducerad mat och natursköna aktiviteter.


Rofylld vistelse

På Hemma på Klev råder en stämning av lugn och ro – oavsett vad du ägnar dig åt. Klevs boende lämpar sig bäst för vuxna och barn över tolv år, restaurangen passar alla åldrar. Värdparet Åsa och Janne står för god mat och sköna sängar - utanför knuten finns fina skogsstigar för promenader i naturreservatet.

Kök och trädgård

Köket serverar rätter på säsongens lokalproducerade råvaror, gärna lamm från gården men även vegetariskt. Under de varma månaderna finns sittplatser i trädgården, nära smådjur, odlingar och den porlande bäcken. När andan faller på lagas mat över eld i uteköket.

Sov i 1700-talsmiljö

I flygeln med anor från 1700-talet finns fyra rum med breda golvtiljor och rejäla timmerväggar. Sängarna är bäddade och frukost ingår. Boendet är öppet året runt och som gäst förbokar du middag. Hundar är välkomna i såväl boende som restaurang om de hålls i kortkoppel, kan ligga under bordet samt att hänsyn tas till övriga gäster.

Pizza med salami
träsäng med gröna lakan gammaldags stil

Cykla, vandra och paddla

Gå en långsam promenad i skogen, cykla Ätradalsleden, paddla på lugna vatten, ta ett dopp i en sjö med sandstrand och kristallklart vatten - eller bara njut av en stunds tystnad i naturen. För den som gillar all inclusive finns färdiga paket för paddling och vandring.

Konferens för det lilla sällskapet

Höst och vår är tid för möten på Klev. Gästgiveriets stora salong har plats för upp till 20 personer. Här finns projektor och fiber. Hembakt bröd med härproducerat pålägg samt hembakt kaka serveras med kaffe eller te. Lunch och middag lagas på lokala råvaror.

En gästgivaregård med anor

Ätradalsleden har alltid varit en naturlig farled mellan kust och inland och här fick Klevs Gästgiveri en naturlig plats. Ta en promenad på naturstig Klevaberg och beundra vackra Ätradalen från ovan. Vid sidan av gästgiveriet finns den bevarade lanthandeln och Mårdaklevs hembygdsmuseum.

Hitta hit

Klevs Gästgiveri, Klevsgatan, Mårdaklev

Relaterat